Overslaan en naar de inhoud gaan

Rover SD1 Vitesse 1983 Gereviseerde motor origineel NL geleverd

Omschrijving

Rover SD1 Vitesse 1983 Gereviseerde motor origineel Nederlands

Deze schitterende Rover Vitesse is origineel in Nederland geleverd te 27-06-1983. Afkomstig uit een privé-collectie en ondertussen grondig aangepakt. De krachtige originele Rover V8 injectiemotor (3.528cc) is volledig gereviseerd en gekoppeld aan de handgeschakelde 5-versnellingsbak. De Rover heeft origineel en aantoonbaar: 127.800 km gereden. 

Na de revisie heeft de Rover slechts +/- 1.000 km afgelegd. Ieder jaar werd de Rover voorzien van APK en werd alles gecontroleerd. De Rover is in de jaren ’90 voorzien van een nieuw Monza Red (CMV) lakwerk afgewerkt met een gouden bies en lichtmetalen velgen. Het chique interieur is voorzien van luxueuze stoffen zetels en recent is er een nieuwe hemel in de auto geplaatst. Het interieur is verder voorzien van een schuifdak, prachtige houten details en de originele boardcomputer. Er zijn diverse facturen en documentatie bij de auto.

Dit betreft inmiddels een zeldzame verschijning van de Rover SD1, geen Vandenplas, maar een echte Vitesse in goede staat voor de verzamelaar!

De Rover is voorzien van een origineel Nederlands kenteken en een geldige APK keuring.


 

Merk

Rover

Model

SD1 Vitesse

Bouwjaar

1983

Brandstof

Benzine

Status

Beschikbaar

Kilometerstand

127850km

Aandrijving

Achterwiel aandrijving

Cilinders

8

Paardenkracht

190pk

Versnellingsbak

Handgeschakeld

Versnellingen

5.00

Carosserie

Sedan

Kleur

Targa Red

Stoelen

5