Overslaan en naar de inhoud gaan

VERKOCHT - Packard Custom Eight 1949 Uniek in goede staat

Omschrijving

Packard Custom Eight 1949 Uniek in goede staat

Het Amerikaanse Packard stond voor pure luxe. Ook deze Custom Eight variant uit 1949 laat dat goed zien. De bijnaam voor de Packard was ook wel de Pregnant Elephant, vanwege de vorm. Dit exemplaar komt uit een privecollectie en is klaar voor een nieuw avontuur.

Deze Custom 8 is begin jaren 90 gerestaureerd en daarna gebruikt bij diverse ritten en evenementen. Hierna is de Packard in een verzameling terecht gekomen. Het ivoorkleurige exterieur wordt gesierd door het imposante front met veel chroomwerk. Het exterieur van de Packard is in goede staat met sporen van gebruik. Een prachtig detail is het werkende zoeklicht op het dak!

Het interieur is prachtig! Uitgevoerd met schitterende stoffenbekleding die tot in detail is afgewerkt met kleine chromen details. Het originele dashboard is een houtlook van metaal met een prachtig instrumentarium. Vanuit de cockpit kunt u het zoeklicht op het dak bedienen en aanzetten. Een prachtig detail is de radio die compleet verzonken is in het dashboard.
De stoffen bekleding is ooit vervangen en hierdoor in schitterende staat, de andere delen van het interieur zijn origineel.

Technisch beschikt de Packard over de zeer indrukwekkende 5.833cc 8 cilinder in lijn motor met 160 PK. Gekoppeld aan de compleet nieuwe (NOS) 3 versnellingsbak, uniek en origineel. Verder is de startmotor recent volledig gereviseerd voor meer dan 2.200 euro.
De Packard rijdt, remt en schakelt goed. Echter dient de auto nagekeken te worden na de langere periode van stilstand. Een proefrit is geen enkel probleem!

De Custom Eight is een der meest luxe uitvoeringen en wordt weinig gezien. Dit exemplaar is in goede staat en klaar voor gebruik!


Registratie: AR-66-83 (NLD)
Jaar: 1949
Motor: 5.833 cc 8-cylinder in-line engine (160 hp / 118 kw )
Versnellingsbak: 3 handgeschakeld

Heeft u vragen? Stel ze gerust!

Via Telefoon / e-mail of Whats-app: +31 613 490 469 / info@staalclassiccenter.com

Onze showroom is enkel geopend op afspraak!

Staal Classic Center Holland: Amsterdam 40 min / Utrecht 30 min / Rotterdam 30 min / Antwerpen 1 hour / Dusseldorf 2 hours

€19.950,00

Merk

Packard

Model

Custom Eight

Bouwjaar

1949

Brandstof

Benzine

Status

Verkocht

Kilometerstand

84500km

Aandrijving

Achterwiel aandrijving

Cilinders

8

Paardenkracht

160pk

Versnellingsbak

Handgeschakeld

Versnellingen

3.00

Carosserie

Sedan

Kleur

Ivory

Stoelen

4